Yıllardır kullanmakta olduğunuz cihazlarınıza bağlı radyatörlerdeki su kirlenmekte ve temizlenmesi gerekmektedir.Aksi halde radyatör diplerinde çamur seklinde tortu oluşmakta ve suda ağırlık meydana getirdiğinden suyun akış hızı yavaşlamaktadır.İyi devirdaim olmayan su kombiye uzak olan radyatörlerin ısınmasına engel olmaktadır.

Radyatörlerin ortalama 3 yılda bir temizlenmesi uygundur.
Son yıllarda ekonomik maliyeti ve kolay işçiliği nedeniyle birçok evde plastik boru tesisatı kullanılmaktadır. Sıva üstü plastik boru tesisatında evin iç dizaynına göre yapıldığından çok fazla sayıda doksan derecelik dirsek kullanılması sonucu suyun borulardaki hızı azalmakta uç kısımlardaki radyatörlerde ısınma sorunu görülebilmektedir.Bu nedenle kombi tesisatı yapılırken kombi ile radyatörler arasındaki fitings malzemelerinin en aza indirilmesini tavsiye ediyoruz plastik boru 260 derecelik yüksek bir ısıda kaynak yapılarak monte edildiğinden yapılan en ufak bir hata tesisat içerisindeki boru çapının daralmasına sebep olabileceğinden yıllarca ısınma sorununa sebep olabilir.

Evlerimizde hayatımızı kolaylaştıran vazgeçemediklerimiz su, elektrik, doğalgaz, telefon, Internet, kablolu yayın, vs. vs.
Birisi olmadı mı hayatımız zindan oluveriyor. Hepsi iyi güzel de yapılan tesisatların hepsi saten boyalarla süslediğimiz betonun, yâda özenerek seçtiğimiz tablo gibi banyo ve ıslak zeminlerimizi süsleyen fayansların altında kalıveriyor. Yapılan tesisatlar eğer itinalı yapıldıysa, her şey iyi güzel sorun yok. Ancak özellikle su, atık su ve elektrik tesisatlarında yapılan bir ihmal daha sonra meydana gelen azıcık bile olsa su, atık su kaçakları, insanin bütün hevesini kaçırdığı gibi o güzelim fayansların ve saten boyaların kırılıp dökülmesine sebep oluyor, altta oturan komşunun evini berbat ediyor.Apartmanda oturmanın getirdiği birtakım yükümlülükler ise bizleri duyarlı olmaya davet ediyor.
Daire içerisinde dikkat edilecek hususlar: Bizlere düşen evimizde tadilat yapılacaksa önce tesisatlarımızı ehil olan kişilere özenle yaptırmak. Test ettirmeden üzerini kapattırmamak, eğer mümkünse tesisatların nerelerden geçtiğini, yapan kişiye projelendirip o projeyi itina ile saklamak. Bu proje evimizde yaptığımız değişiklikler esnasında tesisatımızın zarar görmemesini sağlayacaktır.
Banyoda ve tuvalette rasgele matkapla delik delmeyin, tesisata zarar verir sorunlar yaşarsınız. Eğer az bir su kaçağınız var ise, şebeke suyunda mı, sıcak su tesisatında mı ya da atık su tesisatında mı olduğunu tespit ettirmeden rasgele banyo ve tuvaletlerinizi kırdırmayın, unutmayın ki yapılacak testlerle su kaçağının nereden olduğunu tespit etmek mümkündür.
Gömme küvetlerinizin atık su tromplemlerini temizlemek bahanesiyle vidasını sökmeyin, yerinden oynayan tromplemi tekrar yerine oturtamazsınız su kaçırır, içerisine delebilecek metal tel, şiş vs. sokmayınız meydana gelecek su kaçakları gömme küvetinizin sökülmesine neden olacaktır.
Kombi Tesisatında Aşırı Dirsek Kullanımı
Kalorifer tesiatında aşırı dirsek kullanılmışsa, çok yakın bir süre içinde ısınma sorunları da başlar. İlk etapta kombi ve tesiat yeni iken beşki pek sorun göstermez ama sonrasında sorunlar da beraberinde gelir. Çünkü her geçen gün kombi de tesisatta eskir, ve performans kayıpları başlar. Ama bu çoğu zaman pek göz önünde bulundurulmaz. Dirsek sayısı ne kadar çok olursa, su akışı o oranda yavaşlar.